Topul celor mai bune centrale pe lemne din 2019

Sistemele de incalzire au avut foarte mult de castigat de pe urma evolutiei tehnologiei, iar centralele pe lemne s-au schimbat si ele destul de mult timp in ultimii ani.

Toate aceste noi tehnologii au ajutat centralele pe lemne sa fie cat mai eficiente, sa consume mai putin oferind un randament cat mai bun, sa fie usor de utilizat si totodata sa aiba cat mai putine probleme tehnice.

De aceea, in fiecare an ne propunem sa facem un top, iar in acest articol vom vorbi despre cele mai bune centrale pe lemne din 2019 pe care sa le iei in considerare.

De ce sa iti cumperi una dintre cele mai bune centrale?

Daca in acest an ai in plan achizitionarea unei centrale pe lemne, indiferent de motiv, atunci cu siguranta iti doresti un model de top, de care sa te folosesti cat mai mult timp.

Multe persoane se intreaba insa de ce ar trebui sa isi cumpere o centrala de top, atata timp cat pretul sau este mai mare, iar pe piata gasesc si alte centrale pe lemne ieftine.

Exista o multime motive pentru care ar trebui sa iti cumperi o centrala cat mai buna, iar mai jos vom enumera cateva dintre ele:

 • De o centrala buna te vei folosi o perioada de timp mult mai indelungata.
 • Centralele performante iti garanteaza un consum de combustibil cat mai bun.
 • Centralele bune au o garantie de minim 5 ani.
 • Performanta unei centrale de top este net superioara spre deosebire de centralele ieftine.
 • Un pret mai mare inseamna mai multa calitate.
 • O centrala buna iti garanteaza mai multa siguranta.
 • Centralele performante sunt si foarte usor de intretinut/utilizat.

Iar acestea sunt doar cateva avantaje de care te vei bucura atunci cand vei opta pentru o centrala de top.

Liepsnele, producator de centrale de top

Producatorul unei centrale poate spune foarte multe lucruri despre modelul respectiv. Un producator anonim poate ascunde foarte multe experiente neplacute, iar de aceea recomandarea noastra este sa te feresti de centralele pe lemne no-name.

Si daca veni vorba de producatori ai centralelor de top, noi recomandam Liepsnele. Recomandarea are la baza un numar mare de clienti multumiti care recomanda la randul lor centralele construite de renumitul producator Lituanian.

De ce Liepsnele?

Poate ca mai stii si alti producatori a caror centrale par tentante, asa ca te intrebi de ce ai alege Liepsnele si nu alt producator?

Ei bine, cazanele pe lemne Liepsnele se bucura de cateva avantaje pe care nu le intalnim la multe centrale de pe piata. Iata care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa alegi Liepsnele:

 • Autonomie foarte mare – la capitolul autonomie, centralele pe lemne Liepsnele sunt cu mult mai bune fata de multe alte modele. Autonomia unei centrale Liepsnele este de pana la 30 de ore atunci cand este alimentata cu deseuri lemnoase si de pana la 3-5 zile la alimentarea cu carbune.
 • Au un randament sporit cu un consum de combustibil minim.
 • Sunt dotate cu rezistenta termica.
 • Asigura o ardere ecologica prietenoasa cu natura.

Iar acestea nu sunt singurele avantaje de care se bucura centralele produse in Lituania. Daca te-am convins ca merita sa iti achizitionezi o centrala a acestui producator si doresti cateva recomandari de modele, iata care sunt sugestiile noastre:

Top 3 centrale pe lemne in 2019

Am ales 3 produse de top de pe www.centrale-lemne-liepsnele.ro pe care le recomandam:

Liepsnele L 10

Liepsnele L10 este un cazan de 10kW care poate fi alimentat atat cu lemn cat si cu deseuri lemnoase. Autonomia sa este de pana la 30 de ore, dispune de o garantie de 5 ani si este certificat CE. Puterea de 10KW garanteaza incalzirea unei case de pana la 100 mp.

Liepsnele L 20

Liepsnele L20 se aseamana foarte mult cu modelul L10, doar ca este un model putin mai mare si mai puternic. Acesta are o putere de 20kw drept urmare poate garanta incalzirea unei cladiri de pana la 200 de metri patrati. Dimensiunile sale sunt de 190 cm pe inaltime si 56 cm pe latime, durata de ardere fiind tot de 30 de ore.

Liepsnele L 40

Iar a 3-a recomandare este pentru cei care doresc sa incalzeasca o suprafata cat mai mare, Liepsnele L 30 avand capacitatea de a incalzi suprafete de pana la 400 de metri patrati. La fel ca in cazul celorlalte doua recomandari, durata de ardere este de 30 de ore.

Leave a Reply