Mobilierul vechi nu merita aruncat – afla cum poti sa-l salvezi

Lemnul este recunoscut pentru caracteristicile sale de rezistenta in timp. Mobilierul vechi, creat din lemn masiv, are mai multe sanse de a fi mentinut in continuare. Acesta are doar nevoie de tratare la timp, mai intai de toate de preventie fata de factorii ce ii pot afecta calitatea.

Daca ai gasit piese de mobilier sau decoratiuni din lemn prin casa bunicii, tine cont ca valoarea acestora poate fi una cu mult mai mare. Piesele antice au mare cautare in randul colectionarilor mai ales.

Desigur, pentru ca astfel de mobilier sa fie unul valorificat sau cel putin pastrat in continuare, crescand valoarea sa istorica de asemenea, are nevoie de interventia unui profesionist. Iata de ce Deposib devine asadar o sursa de avut in vedere.

Solutii de tratare pentru lemn, cand acesta este afectat de cari

Carii de lemn, insecte xilofage, sunt inamici ai lemnului care il afecteaza in profunzime. Acestea sapa canale in lemn, unde se si adapostesc.

Daca nu sunt luate masuri la timp, carii pot afecta atat de mult incat sa distruga total lemnul. Mediul lor prielnic pentru a se inmulti este frigul si umezeala.

Chiar si dupa ce a fost atacat de cari lemnul inca mai poate fi salvat. Exista tratamente lemn, solutii care pot indeparta carii si larvele, pentru ca lemnul in cauza sa redevina rezistent.

Trebuie spus ca solutii speciale de indepartare a insectelor de pe lemn se pot aplica chiar si ca preventie. Acestea se pot achizitiona spre exemplu de la Deposib, dar ar fi bine sa ceri si o parere din partea specialistilor, pentru a te asigura ca produsul este compatibil cu ceea ce doresti sa aplici si cu efectul pe care iti doresti sa il aiba.

Un insecticid cum este varianta de la Bochemit propusa de Deposib are cantitati diferite, astfel ca in functie de suprafata in cauza poti alege cat ai nevoie. Nu esti conditionat de cantitati mari si de preturi pe masura. Iata si de ce acest insecticid este necesar pentru a elimina carii de lemn:

  • Se aplica simplu, un strat de protectie. Poti folosi metoda de pulverizare, pensulare, injectare, dupa caz.
  • Elimina insectele in toate stadiile de dezvoltare ale acestora (ou, larva, nimfa, adult).
  • Nu schimba culoarea lemnului dupa aplicare. In plus, dupa uscare produsul nu este toxic si nu prezinta pericol pentru om si animalele de companie.
  • Este eficient ca modalitatea de eradicare sau eliminare a insectelor de lemn (cari si carabusi in special), dar si de preventie sau chiar de tratare a lemnului dupa ce a fost atacat de carii.

Stiai ca in trecut, din lipsa de optiuni mai ales, restauratorii credeau ca motorina este eficienta? Ulterior s-a dovedit ca aceasta nu omoara carii, deci efectul acesta de tratare este doar de moment si aparent una buna.

Alte metode sunt solutii chimice, toxice pentru lemn, dar mai ales pentru cel care le manipuleaza. Daca piesele de mobilier din lemn au potential si inca mai pot fi salvate ar trebui sa profiti de faptul ca ai solutia la indemana pentru a elimina problema inamicilor lemnului.

Din pacate multi cauta solutia cand deja problema este semnalata. Ar fi bine totusi sa existe preventie, cu atat mai mult cu cat piese din lemn sunt expuse la exterior si vin in contact direct cu mediul, intemperiile diverse.

In acest sens Deposib dispune de solutii de eliminare insecte, ignifugare, protejare, antimucegai, printre altele.

Gama de produse Bochemit este una o garantie a calitatii si prin prisma istoricului acestui brand, ce produce substante chimice de peste 110 ani, iar brandul de tratare a lemnului Bochemit se produce de peste 50 de ani.

Oferta completa este aici.

Leave a Reply