Materiale folosite la realizarea ochelarilor de vedere

In ultimul timp, un numar din ce in ce mai mare de persoane poarta ochelari de vedere. Fie ca se confrunta cu miopia, hipermetropia sau cu alte defecte ale vederii, oamenii aleg sa poarte ochelari de vedere in defavoarea lentilelor de contact in acest sens.

Unii isi indreapta atentia spre rame ochelari de vedere Tom Ford, altii au alte preferinte in ceea ce priveste ramele, insa intr-un final raman la varianta ochelarilor de vedere pentru ca sunt mai usor de pus la ochi si de indepartat decat lentilele.

Exista chiar si persoane carora le este teama sa poarte lentile de contact, asa ca evident ca isi vor indrepta atentia spre ochelari de vedere.

Ochelarii de vedere pot fi construiti din diferite materiale, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva dintre acestea. Fie ca aveti nevoie sa purtati ochelari de vedere sau nu, va invitam sa descoperiti materialele din care acestia pot fi realizati.

Sticla

In trecut, lentilele traditionale de sticla erau foarte susceptibile la rupere si zgariere. In timp ce lentilele moderne de sticla sunt acum mai rezistente la aceste tipuri de deteriorari, ele sunt mai grele decat lentilele din materiale noi, mai usoare.

Policarbonat

O forma de plastic numita policarbonat este mult mai usoara decat sticla si mai rezistenta la zgarieturi. Aceste beneficii ii determina pe multi oftalmologi sa recomande acest material pentru ochelari pentru copii si pentru ochelari de sport.

Trivex

Trivex este chiar mai usor si mai puternic decat policarbonatul. Acest material permite o viziune mai clara si mai putine denaturari pentru multi purtatori. In plus, acest material va ajuta sa va protejati ochii de soare prin blocarea razelor UVA si UVB.

Plastic standard

Plasticul standard este o optiune populara pentru persoanele care doresc un material de lentila mai usor, mai durabil decat sticla, dar au nevoie de o optiune mai accesibila opusa materialelor compozite cum ar fi policarbonatul si Trivex.

De asemenea, puteti opta pentru plasticul din clasa Mid-Index si plasticul cu inalta indice, care este progresiv mai subtire si mai usor decat plasticul standard.

Cu toate acestea, sunt mai putin costisitoare decat materialele compozite. Materialul plastic cu inalta indexare este utilizat in general de catre persoanele care au prescriptii mai puternice, dar doresc mai multe optiuni pentru cadrele lor, pe care plasticul standard mai gros nu se potriveste.

Inalta definitie

Aceste lentile sunt uneori cunoscute ca lentile HD sau digitale si sunt adesea considerate cea mai mare imbunatatire a ochelarilor moderni.

Obiectivele HD sunt personalizate digital pentru nevoile dvs. exacte de prescriptie, iar purtatorii raporteaza ca pot sa se adapteze mai repede la lentile si sa vada un camp vizual mai larg decat cu materialele anterioare pe care le-au incercat.

Asadar, acestea sunt materialele care pot fi folosite in vederea confectionarii ochelarilor de vedere. Este indicat sa aveti cunostinte despre acestea, pentru ca in cazul in care este necesar sa purtati ochelari de vedere, sa stiti care este cea mai avantajoasa solutie pentru dvs.

Leave a Reply