Liposucția, tot mai populară în România (statistici)

Indiferent de tipul lor, operațiile estetice au încetat demult să mai fie accesibile doar vedetelor sau persoanelor publice care au foarte, foarte mulți bani.

Și în România poți, în ziua de astăzi, să apelezi la orice procedură de chirurgie plastică îți dorești. Medicii esteticieni sunt tot mai mulți, prețurile nu mai sunt ieșit din comun de mari, iar tehnologiile folosite sunt, și ele, în pas cu lumea largă.

Astfel, evident, în ultimii ani chiar se înmulțesc tot mai tare numărul pacienților – atât femei, cât și bărbați – care doresc să apeleze la intervenții estetice chirurgicale sau non-chirurgicale pentru a-și îmbunătăți anumite aspecte ce țin de corpul și înfățișarea lor.

Și chiar dacă te gândești – pe bună dreptate, de altfel – că, în România, mare parte a chirurgiei estetice o reprezintă implantul cu silicon, sunt și altfel de operații estetice care devin tot mai populare!

Liposucția în cifre

Societatea Internaţională de Chirurgie Plastică şi Estetică (ISAPS) indică, într-un raport aferent anului 2016, o creștere semnificativă a numărului de liposucții făcute la noi în țară. Altfel spus, potrivit statisticilor ISAPS, în 2016, în România au fost făcute 3.909 operații de liposucție, acestea reprezentând circa 10% din totalul intervențiilor estetice chirugicale efectuate. La nivel mondial, numărul liposucțiilor a fost, în 2016, de 1.453.340.

Chiar dacă cea mai populară dintre liposucții este cea abdominală, oamenii apelează la acest tip de procedură de chirurgie plastică și pentru alte zone ale corpului în care depozitele de grăsime se încăpățânează să rămână bine „ancorate”, în ciuda eforturilor depuse prin diete și felurite exerciții fizice. Zone precum:

  • brațele;
  • coapsele;
  • fesele;
  • gambele;
  • gâtul, mai precis gușa;
  • zona pectorală – una dintre zonele clasice pentru care bărbații recurg la lipoaspirație.

Ei bine, toate aceste zone pot fi „tratate” cu ajutorul liposucției – operația estetică-minune a căror rezultatele se pare că pot fi definitive. Dar – pentru că există un mare dar – nu în orice condiții.

Cum te poți asigura că liposucția are efect pe termen lung?

Tot mai mulți doctori esteticieni subliniază importanța faptului că pacientul trebuie să aibe așteptări realiste, indiferent de intervenția pe care o dorește.

În cazul liposucției, este important, în primul rând, ca numărul de kilograme de care vrea să scape cu ajutorul acestei operații să nu fie mai mare de 10 kg.

În plus, pentru a se menține și a păstra cât mai mult timp efectele lipoaspirației, pacientul trebuie să aibe grijă ca greutatea lui să rămână stabilă.

De asemenea, foarte important de știut – în special pentru că, de-a lungul timpului, au existat numeroase discuții pe acest subiect – liposucția nu te scapă de celulită.

De ce este atât de important de știut acest lucru? Pentru că foarte mulți dintre cei care vor să apeleze la o astfel de intervenție chirurgicală, tocmai pentru tratarea celulitei vor să o facă, stabilindu-și astfel, din start, așteptări nerealiste.

Operații care pot fi asociate cu liposucția

Totuși, multe alte probleme ce țin de înfățișare mai pot fi corectate estetic prin anumite proceduri asociate cu liposucția, multe dintre acestea având legătură cu îndepărtarea excesului de piele. De pildă:

  • abdominoplastia;
  • liftingul de sâni;
  • lifting cervical (zona gușei)
  • transferul de grăsime obținută din lipoaspirație pentru lifting facial, umplerea pomeților,  corectarea ridurilor, mărirea buzelor, mărirea sânilor, mărirea feselor, fese braziliene, mărirea pensiului etc.

Leave a Reply