Cum scapam de calcarul din apa?

Calcarul din apa curenta, fie ca este de la reteaua publica fie ca este dint-un put propriu, este prezent aproape peste tot la noi in tara. Solutia cea mai simpla pentru eliminarea lui este sa montezi o statie dedurizare apa Valrom.

Cum scapam de calcarul din apa?

Conform wikipedia, calcarul sau carbonatul de calciu este o roca sedimentara, dominant organogena, de culoare alba, cenusie sau galbena.

Cel mai simplu mod de a afla daca ai apa dura, adica apa cu calcar, este sa cumperi un test rapid din magazinele de profil sanitar (se gasesc atat teste simple, pe baza de hartie cu cod de culori, cat si mai compleze care masoara cu exactitate duritatea apei precum si alte componente) sau sa speli un pahar si sa il lasi la uscat fara sa il stergem.

Daca pe pahar raman pete, inseamna ca este apa dura si atunci este necesar sa instalezi o statie dedurizare apa Valrom.

Statia de dedurizare apa Valrom reduce atat duritatea apei cat si fierul, amoniul, manganul sau alte substante organice, oferind spre consum o apa de o calitate net superioara celei originale.

Ce se intampla daca nu scapam de calcarul din apa?

Fara o statie dedurizare apa Valrom risti sa strici intreaga gama de componente electrocasnice care folosesc apa curenta. Masina de spalat rufe, centrala termica sau boilerul, masina de spalat vase, cafetiera, fierul de calcat rufe etc.

Peste tot pe unde circula apa dura, in lipsa unei statii dedurizare apa Valrom, aceasta va lasa o pelicula fin (insesizabila initial) de calcar. Daca pe chiuvete, cazi sau baterii, indepartarea acestor pete de calcar nu este ceva extrem de dificil, in cazul echipamentelor este aproape imposibil.

Calcarul se va depozita exact in orificiile mici, in angrenajul interior unde nu poate sa fie curatat. Aceasta duce de cele mai multe ori la defectarea echipamentelor ceea ce va duce la interventii service, schimbarea unor componente cheie deci costuri foarte mari de intretinere.

Pe langa defectiunile majore ale echipamentelor cauzate de lipsa unei statii dedurizare apa Valrom, efectele nedorite ale apei dure se vad si in consum. Echipamentele astfel afectate consuma mai multa energie, orificiile infundate solicitand astfel mai mult conbustibil.

De asemenea, se consuma mai mult detergent, particulele de detergent (fie ca este detergent pentru spalat fie ca este sapun) se comporta cu calcarul ca si cu orice impuritate si incearca sa il elimine.

De aceea, in lipsa unei statii de dedurizare apa Valrom, costurile cu exploatarea sunt crescute in multe cazuri cu o treime chiar, iar costurile cu mentenanta echipamentelor si durata lor de viata pot sa fie chiar duble.

Pentru consumul uman, calcarul afecteaza in primul rand sanatatea pielii si a parului. Acest aspect nu este de neglijat deoarece pielea este cel mai mare organ al omului. O piele uscata nu este de dorit, ea fiind mai sensibila si mai lipsita de elasticitate.

Pentru a remedia problema depunerilor din electrocasnice si durata lor de viata si buna functionare, cel mai simplu si eficient mod in care putem sa scapam de calcarul din apa este sa montam o statie dedurizare apa Valrom.

Leave a Reply