Cum sa-ti protejezi continutul SEO?

Din punct de vedere SEO dar nu numai, continutul tau este cea mai importanta resursa. Daca iti doresti optimizare seo Brasov pentru website-ul tau, alege Smartseopack.com.

Stii deja ca dezvoltarea si crearea acestui continut sunt activitati care cer timp, de aceea este foarte important sa poti proteja aceasta resursa, de hotii virtuali. Din nefericire, furtul de continut pe internet este destul de comun in zilele noastre si cu greu putem gasi un website in ziua de astazi, care nu s-a confruntat in trecutul mai apropiat sau mai indepartat, cu astfel de probleme.

Pe de alta parte, dupa cum bine stim din experienta, in momentul in care avem sute sau mii de articole de care trebuie sa avem grija, procesul in sine ia atat de mult timp, incat de cele mai multe ori este lasat la o parte de catre administratori, sperand ca nu se vor confrunta cu probleme.

In practica, nu se poate avea grija de mii de articole, dar trebuie sa le ai in vedere pe cele mai importante dintre acestea. Iata mai jos, cativa dintre pasii pe care ii poti urma pentru o protectie cat mai eficienta a continutului tau:

  • In afara cazului in care esti complet nou in SEO, raspunsul la intrebarea “Cat de important este continutul pentru website-ul meu?”, este evident. Continutul reprezinta cea mai importanta parte a unui website, atat din punct de vedere al structurii cat si din punct de vedere al strategiilor SEO. Asa cum se spune in ziua de astazi, “Content is the king” – continutul este regele.

Pentru un SEO de calitate, ai nevoie de continut original si interesant, pentru a obtine ranking-uri cat mai bune in Google, dar si in alte motoare de cautare. De aceea, eforturile pentru a crea cat mai multe articole, imagini si clipuri video, sunt indreptatite in suta la suta din cazuri, daca vrei sa ai o strategie SEO eficienta, care sa-ti popularizeze site-ul in motoarele de cautare.

Cu toate astea, pentru “hotii online”, este foarte usor sa-ti copieze continutul cu ajutorul functiei “Copy-Paste” si din cauza acestui lucru, furtul de continut online a devenit o practica din ce in ce mai folosita. Mai mult decat atat, furtul acestor date dauneaza si mai mult site-ului tau, pentru ca prin prezenta acestui continut pe alte website-uri, vei fi penalizat de Google. De aceea este foarte important sa-ti protejezi cat mai bine continutul.

  • Foloseste note de Copyright si Watermark-uri.

Pe cat de naiv ar putea sa sune, hotii online nu sunt constienti de fiecare data ca fura la propriu o proprietate intelectuala, adica datele de pe site-ul tau (texte, imagini, clipuri video). Exista multe articole pe domenii publice, care sunt gratuite de folosit, chiar si pentru scopuri comerciale.

Pentru a evita confuziile in ceea ce priveste continutul tau, trebuie sa avertizezi in anumite moduri vizitatorii site-ului, ca acest continut este proprietatea ta intelectuala si ca se supun anumitor repercusiuni daca vor incerca sa-si insuseasca ilegal, acest continut.

Majoritatea “doritorilor” de materiale gratuite vor evita sa-ti fure continutul, daca vor fi avertizati de anumite note sau watermark-uri, pe care le vei asocia cu acest continut.

Leave a Reply