Cele mai ciudate metode de economisire a energiei propuse de oamenii de stiinta pentru viitor

Schimbarea climei este un semnal de alarma tras de majoritatea oamenilor de stiinta. Puteti folosi util energia pentru a reduce efectele utilizarii excesive asupra mediului. Pe scurt, toata lumea poate contribui la protectia climatica prin metode simple, dar eficiente.

In primul rand, tinem sa mentionam ca metodele prezentate sunt utopice si nimeni nu isi poate imagina punerea lor in practica. Vom incepe cu o solutie viabila si foarte usor de utilizat si apoi vom trece la zona science fiction.

Termostatele sunt solutia optima

Deoarece o foarte mare parte din costurile pentru energie sunt generate de incalzire, cu ajutorul unui termostat bun acestea pot fi diminuate.

Salus Controls termostate explica faptul ca in momentul in care centrala merge doar atunci cand este nevoie si este setata prin intermediul unui termostat de calitate, asa cum sunt cele pe care le puteti cumpara accesand linkul de mai sus, facturile la energie vor fi mult mai mici.

Centrala ta va functiona doar in momentul in care temperatura scade sub cea setata. De asemenea, centralele pot sa nu functioneze in zilele in care esti mai mult plecat, insa poti seta dispozitivul sa porneasca inainte ca tu sa ajungi acasa pentru a gasi interiorul deja cald.

Asa cum am spus si mai sus, aceasta este o metoda viabila si perfect aplicabila, care nu necesita investitii majore. Sa trecem acum la metodele SF.

  1. Economisirea energiei cu toata fiinta

Deplasandu-va cat mai incet si cheltuind doar pentru aveti cu adevarat, veti ajuta planeta. In esenta pana aici nu este nimic gresit, insa sunt propuse inclusiv produse alimentare speciale care sa favorizeze acest ritm lent.

Digestia lor este, de asemenea, orientata catre modul de viata care economiseste energie. Dureaza pana la o saptamana. Desigur, conceptul de economisire a energiei se aplica si incalzirii.

Pentru a reveni la temperatura corporala dorita dupa o noapte racoroasa, se poate folosi namol incalzit la soare. Ca si concept de viata, acesta cu siguranta nu este potrivit omului modern, deci mai bine iti cumperi un termostat sau chiar mai multe.

  1. Incalzire cu caldura corporala

In perioade cu cresterea costurilor de incalzire, ideea utilizarii caldurii corporale nu este prea departe. La urma urmei, in vremurile anterioare, fermierii aduceau animalele in casa pentru a se incalzi.

Caldura emisa de trei vaci adulte intr-un an ar fi suficienta pentru a incalzi un apartament de 100 de metri patrati timp de mai multe zile. Faptul ca aceste vaci emit, de asemenea, metan si ca prezenta lor nu imbunatateste neaparat calitatea aerului nu trebuie trecut cu vederea.

Este mult mai eficient un sistem de incalzire adaptat la cererea de caldura, dotat cu termostat, decat trei vaci in sufrageria ta.

  1. Rezistati fara internet

Motoarele de cautare precum Google si Bing sunt indispensabile astazi. Oamenii nu mai intreaba, ei doar cauta raspunsuri pe net. Pentru a putea gasi, filtra si afisa rezultatele in cel mai scurt timpĀ  sunt necesare centre imense de date.

Acestea la randul lor au nevoie de energie electrica. Conform mai multor cercetari, o singura cautare Google consuma mai multa energie decat un bec. A rezista fara internet poate duce, in unele cazuri, la reducerea calitatii vietii. Cu toate acestea, este recomandata o utilizare moderata.

Acestea sunt cele mai ciudate metode de reducere a consumului sugerate de oamenii de stiinta. Un termostat insa nu este nimic SF si te va ajuta mult mai mult decat toate aceste sugestii imposibil de pus in practica in realitate.

Leave a Reply