Bratarile nautice, stilul de accesorii la mare cautare

Un must have al anului, la fel ca si in 2017, este legat de bratarile nautice. Nu numai ca bratarile in sine sunt dintre cele mai populare accesorii, insa cele care sunt realizate si in stil nautic, cu franghie nautica, sunt o reala atractie si fac furori.

Se spune ca astfel de bratari aveau un rol practic, fiind “descoperite” de marinari. Acestia isi exersau mai degraba talentul de a realiza nodurile specifice. Bratarile pe care le realizau cu un astfel de nod au devenit un semn distinctiv lor, astfel ca atunci cand ajungeau pe uscat la iubitele sau sotiile lor le daruiau astfel de bratara nautica in semn de dragoste si unitate, dupa simbolistica nodului care este unul dintre cele mai rezistente si complexe.

In timp, iata ca s-a pastrat o astfel de idee, adaptata insa la vremuri moderne si mai degraba cu scop estetic.

Desi avem tendinta sa credem ca astfel de bratari ar trebui sa fie mai degraba simpliste, pentru a se potrivi gusturilor si preferintelor barbatilor, de fapt acestea au o atentie deosebita la partea de detalii. O colectie vasta de bratari nautice se gaseste la Old Skipper. Iata si cateva recomandari:

Bratara in culori uni

Cele monocrome, care se bazeaza numai pe o nuanta anume sunt si cel mai usor de integrat. Acestea se combina cel mai usor la orice tinuta si pun un accent deosebit la partea de incheietura. Poate fi vorba, in cel mai simplu mod, de o bratara rosie, bej sau neagra, optiuni oarecum clasice. In varianta mai sic, acestea pot avea un contrast subtil.

De regula, astfel de stiluri se integreaza cel mai bine la tinute sobre, elegante, cele care pastreaza poate chiar si tonul cromatic mai putin evident.

Bratari in culori combinate

Pentru cei care sunt mai sofisticati, pentru cei care isi doresc sa iasa mai mult in evidenta, astfel de accesorii pot fi o imagine atractiva si datorita unui mix de culori. De asemenea, acestea pot fi cu franghie mai lata si mai evidenta, insa se pastreaza acelasi stil al nodului nautic, cu inchiderea fiind similara, sub forma de ancora.

Interesante sunt si culorile, negru cu galben, negru, alb si rosu si multe altele care parca se completeaza perfect. Se impletesc la propriu intr-o maniera ce permite ca toate impreuna sa fie intr-o armonie cromatica.

Astfel de bratari, spre deosebire de cele mai sus mentionate, pot fi asociate la tinute sic, casual, de zi.

Ce trebuie sa stii inainte de achizitia unei bratari nautice

Acestea sunt pe dimensiuni, deci va trebui sa alegi concret in functie de cm in jurul incheieturii. Dar stii care este partea cea mai buna aici? Pentru ca nu este reglabila, o astfel de bratara iti va veni cu mult mai bine, fiind mai fixa, stabila si rezistenta de asemenea.

Partea de inchidere poate fi in forma de ancora, brida sau ancora placata cu aur. Acestea sunt optiunile cand vine vorba de Old Skipper. Asadar, alegi cu garantia ca o astfel de bratara este una durabila, pretioasa. In plus, ai garantie de 6 luni la orice produs achizitionat de aici.

Leave a Reply