Aspecte deseori neglijate de catre cei care urmeaza sa se mute la casa

Atunci cand urmeaza sa te muti la casa este necesar sa te organizezi ca la carte, astfel incat sa nu omiti nici macar un detaliu. Altfel spus, ai nevoie de un plan bine pus la punct, de o strategie solida. Odata ce ai luat in calul toate aspectele, vei avea certitudinea faptului ca totul va decurge conform planului.

Mutatul la casa nu este o treaba simpla. Asta pentru ca reprezinta o decizie pe termen lung si poate, o investitie pe viata. Fiind o sarcina stresanta si solicitanta este indicat sa te tii de planul si calculele initiale.

Daca te afli intr-o astfel de situatie, informatiile de mai jos ti-ar prinde de mare folos. Asta pentru ca in febra momentului, multi uita sa le ia in considerare sau sa le trateze la adevarata lor insemnatate.   Esti curios sa vezi despre ce este vorba?

Fixeaza un buget

Trebuie sa stabilesti un buget cu mare atentie si in functie de acesta sa iti faci casa. Cu alte cuvinte, limiteaza-te la ceea ce iti poti permite si fii realist. In cazul in care ai apelat la un imprumut bancar, ia in calcul posibilitatea cresterii dobanzii.

Zona in care urmeaza sa te muti

Acest criteriu este deosebit de important, intrucat trebuie sa reflecte nevoile familiei tale. Daca vrei sa scapi de aerul poluat din oras, cauta un spatiu verde, izolat si linistit care sa iti asigure si accesul la magazine, scoli, gradinite, mijloace de transport etc.

In aceasta discutie intra si terenul pe care amplasezi constructia. Acesta trebuie sa se incadreze in cerintele tale, in sensul ca vei avea nevoie de unul mai mare daca visezi la o curte larga, spatiu ideal de joaca pentru cei mici. Sau poate vrei sa iti faci o mica gospodarie, situatie in este de preferat sa te orientezi catre o portiune de teren agricol.

Mai mult ca sigur ca iti vei dori sa ai acces la utilitati precum apa, gaz, energie electrica si canalizare. In fond, acestea sunt indispensabile traiului de zi cu zi al fiecarei persoane. Nu te poti muta la casa inainte de a gasi un furnizor energie electrica care sa iti ofere servicii de calitate la preturi corecte.

Recomandarea mea in acest sens se indreapta catre Eva-Energy, fiind primul furnizor ce a introdus pentru prima data in Romania abonamentele fixe la energie electrica, la preturi atractive. In cazul in care apelezi la ei vei beneficia de pachete complete de servicii ce implica si verificarea/intretinerea periodica a instalatiilor. Asadar, siguranta este pe primul loc de fiecare data.

Orientarea casei

De regula nu se acorda suficienta importanta pozitionarii locuintei, deoarece nu se stie ca in functie de asta se apreciaza gradul de lumina din casa. Fiecare isi doreste o casa cat mai luminoasa, insa pentru asta trebuie gasita o pozitionare cat mai avantajoasa.

Daca fadata principala este orientata catre sud, iar spatele catre nord, te vei bucura de o locuinta luminoasa in tot cursul zilei. Avand in vedere ca soarele apune la asfintit, partea vestica va fi scaldata in soare pana la final de zi.

La echilibrul termic al cladirii contribuie amplasarea casei raportata la punctele cardinale. Efectele se vor resimti pe deplin pe timp de iarna, atunci cand proprietarii se vor bucura de faptul ca au ales interactiunea prietenoasa cu mediul.

Un proces lung si anevoios, asa poate fi definita mutarea la casa. Din acest motiv trebuie sa tratezi aceasta misiune cu maxima responsabilitate si sa iti alegi cu grija colaboratorii, pentru parteneriate indelungate. Numai asa vei reusi sa transformi o simpla casa in caminul ideal pentru tine si familia ta.

Leave a Reply