Apple, de la primul iPhone la iPhone X

Apple, acest mamut al tehnologiei, este cunoscut si renumit pentru iPhone, telefoanele sale mobile de ultima generatie, care au stimulat piata smartphone-urilor cu caracteristicile lor bogate si functionalitatea lor excentrica.

De la lansarea primului iPhone in 2007, compania nu s-a uitat niciodata inapoi,  iar acum a ajuns in aceasta situatie – producatorul renumit al dispozitivelor premium iPhone pentru care oamenii par a fi gata sa-si vanda un rinichi.

Cu toate acestea, productia mai multor produse a fost discontinuata , in timp ce unele sunt inca disponibile, iar altele sunt la moda.

Deci, sunteti liberi sa cumparati orice iPhone credeti ca vise potriveste, si care se incadreaza in bugetul dumneavoastra; nu trebuie neaparat sa fie un model nou, pentru ca si modelele discontinuate se mai gasesc pe site-uri ca Emag sau OLX, la preturi suficient de mici avand in vedere felul in care le-a scazut valoarea unora dintre ele.

Asadar, sa facem un rezumat al evolutiei iPhone-urilor lansate de Apple, de la primul pana la cel mai recent model.

Primul iPhone, dupa cum spuneam, a fost lansat in ianuarie 2007, prezentat lumii intregi la o conferinta de presa de catre actionarul majoritar de atunci, Steve Jobs si  a ajuns pe piata in iunie 2007.

Dispunea de doua variante la spatiul de stocare, cu 4GB si cu 8GB, ambele foarte scumpe. Acest dispozitiv a placut mult publicului larg datorita ecranului de 3,5 inch, cu o camera foto de 2 megapixeli.

Cu toate ca aparatul foto era bun la momentul respectiv, camera nu a fost laudata din cauza calitatii slabe. La doar un an, in 2008, Apple a lansat iPhone 3G, capabil sa ofere conexiune la datele mobile la viteza 3G, de unde si numele, precum si alte imbunatatiri, la un pret mai mic decat predecesorul.

De asemenea  a fost introdus in varianta cu spatiu minim de stocare 8 GB si spatiu maxim de 16 GB. Un an mai tarziu, Apple a lansat si iPhone 3GS, un model mai bun decat predecesorii, lansat in variante de 8GB, 16GB si 32GB.

In iunie 2010, a aparut si iPhone 4, remarcat pentru ecranul nou si pentru functia FaceTime, fara a creste pretul pentru variantele cu 16 si 32GB. In anul respectiv, Tim Cook ii luase, provizoriu, locul lui Steve Jobs ca CEO din cauza bolii celui din urma, si a venit cu un suflu nou, indreptat spre progres.

Astfel, s-a lansat si iPhone 4S, disponibil pe atunci in trei modele – 16GB, 32GB si, in premiera, 64GB. 2012 a adus iPhone 5, un telefon cu un ecran de 4inch, mai subtire, mai rapid, disponibil in aceleasi variante ca si modelul precedent.

Ulterior s-au lansat si iPhone 5S, primul model cu functia Touch ID, si iPhone 5C, acesta din urma fiind remarcat pentru carcasa de plastic si design-ul asemanator cu al unui Nokia Lumia.

A urmat lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cele doua fiind remarcate pentru ecranul mai mare, performanta crescuta, precum si functia 3D Touch. In 2016, Apple a socat cu inlocuire geam iphone 7, imbunatatind, intr-adevar performanta si camera foto, dar eliminand jackul audio in proces.

Anul imediat urmator, iPhone 8 a adoptat cu succes incarcarea wireless, iar iPhone X a fost imbunatatit atat la capitolul performanta, cat si la design.

Leave a Reply