Cum se fac verificarile SEO On Page?

Cand vine vorba de SEO, stim ca buildul de legaturi este un proces continuu, dar, de cele mai multe ori, avem tendinta sa neglijam aspectele legate de SEO in general. Actualizarile de site-uri, actualizarile temelor / modificarile, actualizarile plugin-urilor, adaugarea unui nou plugin / functionalitate si alte modificari, cum ar fi actualizarea unui fisier utilizand FTP, pot provoca erori accidentale care ar putea duce la probleme SEO.

Daca nu cautati in mod proactiv aceste erori, acestea vor trece neobservate si vor influenta negativ clasamentul dvs. pe seo organic. Esti interesat de cat costa o optimizare seo? Intra pe DanBradu.com.


De exemplu, mi-am dat seama recent ca am blocat imaginile intr-unul din blogurile mele timp de aproape 6 luni, din cauza unui fisier Robots.txt vechi si neglijat. Imaginati-va impactul pe care o astfel de greseala il poate avea asupra clasamentelor dvs.! Verificarea SEO pe pagina – on page este importanta, aici sunt cateva exemple de verificari importante pe care trebuie sa le efectuati periodic, pentru a va asigura ca pagina dvs. de SEO este la zi.

Nota: Chiar daca aceste verificari sunt pentru persoanele care ruleaza un blog WordPress, ele pot fi folosite pentru orice blogger de pe orice platforma.

  1. Verificati site-ul dvs. pentru link-uri intrerupte.

Paginile cu link-uri rupte (fie o legatura interna sau externa) pot pierde pozitii in rezultatele cautarii. Chiar daca aveti control asupra legaturilor interne, nu aveti control asupra legaturilor externe.

Exista o posibilitate foarte mare ca o pagina Web sau o resursa la care v-ati conectat sa nu mai existe sau sa fi fost mutata la o alta adresa URL, rezultand intr-un link intrerupt. De aceea, este recomandat sa verificati periodic link-urile rupte. Exista o multime de modalitati de a verifica legaturile intrerupte, dar una dintre cele mai usoare si mai eficiente metode este cu software-ul ScreamingFrog SEO.

Pentru a gasi link-uri rupte pe site-ul dvs. folosind ScreamingFrog, introduceti adresa dvs. de domeniu in spatiul furnizat si faceti clic pe butonul “Start”. Dupa terminarea procesarii cu crawlere, selectati fila

Coduri de raspuns si filtrati rezultatele pe baza “Eroare client (4xx)”. Acum ar trebui sa puteti vedea toate linkurile care sunt rupte. Faceti click pe fiecare link rupt si apoi selectati fila Inlinks pentru a vedea care dintre paginile respective, contin de fapt acest link intrerupt.

  1. Daca utilizati WordPress, puteti utiliza, de asemenea, un plugin, cum ar fi Broken Link Checker.

Acest plugin va gasi si remedia toate link-urile rupte. O alta modalitate de a verifica daca exista legaturi intrerupte este prin intermediul Consolei de cautare Google. Conectati-va si accesati Crawl> Crawl Errors si verificati erorile “404” si “not found” la sectiunea Erori URL. Daca gasiti error 404 URL, dati clic pe adresa URL si apoi accesati fila Linked From pentru a vedea ce pagini contin aceasta adresa URL, care nu mai functioneaza.

Un exemplu de pagina cu valoare redusa ar fi pagina “rezultatul cautarii”. Este posibil sa aveti o caseta de cautare pe site-ul dvs. si exista posibilitatea ca toate paginile cu rezultate ale cautarii sa fie accesate cu crawlere si indexate. Toate aceste pagini nu contin decat linkuri si, prin urmare, sunt de o valoare foarte mica. Cel mai bine este sa nu pastrati indexate aceste pagini.

Un alt exemplu ar fi prezenta mai multor versiuni ale aceleiasi pagini in index. Acest lucru se poate intampla daca rulati un magazin online si rezultatele cautarii au optiunea de a fi sortate.

Leave a Reply